Spåra fordon med GPS

Taxiföretag, speditörer, räddningstjänst och militär är några som försöker ha en Aktuell bild av var tillgängliga resurser finns.

Det finns mer eller mindre avancerade lösningar och tjänster som levereras av olika företag, men finns det något Open Source alternativ?

20120208-202801.jpg

Jodå! Ett sådant är Open GTS (Open GPS Tracking System). Det är ett system som bygger på java och finns tillgängligt till de flesta plattformarna. Systemet utgörs av Apache Tomcat och mySQL och data presenteras som Open Layers.

Det finns stöd för en mängd olika GPS trackers, men jag är mer intresserad av om det finns en mjukvara som kan köras i befintliga datorer eller telefoner. Hur det är med detta får jag titta närmare på när jag får lite tid över, men det verkar som om det åtmindstone finns en Android App tillgänglig.

Det finns kritik mot att javakoden är ostrukturerad och klumpig, men ännu fler framför positiva synpunkter på systemets funktion.

Det jag vill testa är om det är möjligt att exempelvis visa tracking data med GeoServer, eller i QGis och liknande GIS program.

Då skulle man kunna baka in realtidsuppföljning av fordon med mera i den ordinarie GIS portalen. Detta får dock vänta då tiden just nu är väldigt begränsad, men om någon har erfarenhet av OpenGTS eller liknande system så skriv en kommentar.

Annonser

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: