Vill du bidra?

Inom Open Source världen så sker mycket arbete utan direkt betalning. Nu är det inte så att det bara är eldsjälar och god vilja som ligger bakom, utan många företag ser en ekonomisk vinst i att hjälpa till att utveckla en programvara i en riktning som de kan ha stor nytta av.

Om man inte kan programmera så kan man hjälpa till med exempelvis översättningar av gränssnitt eller manualer. Ett annat exempel är att vara ”betatestare”.

Om vi tar QGIS som exempel så har de en version de kallar ”Master” som är den för ögonblicket senaste versionen. Denna kan vem som helst ladda hem och testa (nedladdningslänk).

Genom att rapportera tillbaka problem och brister så hjälper man utvecklarna att fixa en bra programmvara.

Ofta så finns det dedikerade hemsidor för just uppföljning och rapportering av problem och brister.

Master utgåvan är i ständig förändring så det är inte lönt att berätta vilka skillnaderna är mot den senaste stabila versionen, men den som är hemma i QGIS hittar snabbt diverse nyheter. Bli dock inte besviken om du stöter på problem eller att allt inte fungerar som det borde. Försök i stället att återskapa problemet och beskriva det så bra du kan, för att sedan rapportera det till utvecklarna. På så sätt hjälper du till att göra programmet bättre.

Annonser

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: