ESRI Flexviewer på Linux (och andra OS)

Maken till enkelt var det länge sedan jag var med om.

Grundförutsättningen är en dator med en webbserver. På min Ubuntu klient så finns det en webbserver på sökvägen /var/www.

Här laddar jag ner och packar upp flexviewer från ESRI hemsida. (obs du behöver ett ESRI global account, men det är bara att registrera dig).

Jag fick även sätta nya rättigheter på den uppackade katalogen för att det skulle fungera (sudo chmod 777 -R flexviewer/).

Sedan var det bara att surfa till adressen http://localhost/flexviewer…

Och vips så har du en karttjänst på din webbserver. För tillfället bara grundkonfigurerad med ESRI standard men fullt fungerande.

För att skapa egna kartor så skall man antingen ha en ArcGIS Server eller ett ArcGIS Online konto där man kan publicera sina kartor. Det går således inte att koppla WMS tjänster från GeoServer till läsaren, vilket är synd, men förståeligt av ett kommersiellt företag.

OBS – Jag har även testat det på en Windows 7 klient efter att jag installerat Apache Tomcat7 utan några större problem. Jag fick dock ställa in tomcat7w.exe att köras som Administratör i inställningarna för programmet för att få webservern att fungera, men i övrigt var det precis lika enkelt som på Linux.

Taggar:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: