Installera med skript – Uppföljning

Nu har mitt skript för automatisk installation kommit så långt att det mesta verkligen sker automatiskt.

Installera Ubuntu Server (minst 10.04LTS) och logga in som root:

sudo su
wget http://geosupport.kvarnarp.eksjo.com/files/opengeo.sh
sh opengeo.sh

Nu körs ett långt skript med en massa rullande text på skärmen.

Jag har bakat in lite korta pauser med informationstext för att berätta vad skriptet gör. Dessutom så skapas en loggfil i hemkatalogen.

Ditt enda val förutom användare och lösenord till GeoServer och PostGis (tre ”Enter” för defaultinställningar) är om du vill installera Nuxeo dokumenthanteringssystem (se tidigare inlägg). Om du inte vill det så tryck på vilken tangent som helst utom ”j”.

När skriptet är klart så skall du även ge din användare rättigheter på den utdelade katalogen WebRoot. Den utdelade katalogen Data har alla rättigheter till via SAMBA.

Det kan hända att jag fortsätter uppdatera skriptet, men jag testar alltid att installera på en virtuell server för att se att det fungerar. Och ”allt” som görs dokumenteras i loggen som skapas.

Om du läser texten som rullar fram noga så står det vid några tillfällen vid OpenGeo installationen att ”FATAL” fel uppstått. Detta är inget att bry sig om, allt verkar fungera som det skall ändå.

[Edit]

Naturligtvis så fungerar det även att köra skriptet och installera på en Ubuntu Klient. Förutom det uppenbara med ett användargränssnitt så är det i princip bara optimeringen av operativsystemen som skiljer kärnorna åt. Klienten är optimerad för prestanda och servern är optimerad för driftsäkerhet. En modern dator klarar ganska lätt av att köra dessa serverfunktioner, speciellt om det är få klienter som ansluter.

Annonser

Taggar:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: