GeoNode på OpenGeo Suite

Jag berättade i tidigare inlägg att jag hade problem att få GeoNode att fungera på en befintlig OpenGeo Suite installation. Det visade sig bland annat vara problem med versionen av Python, där installationen via OpenGeo programbibliotek förutsatte att det var Python 2.6 installerat, medan Ubuntu 12.04 har 2.7…

Nåja, nu har jag provat igen med OpenGeo Suite installerad på Ubuntu Server 10.04 LTS, jag körde helt enkelt mitt installationsskript på en ren serverinstallation och sedan skrev jag:

apt-get install opengeo-geonode

Installationen rullade på utan problem och när det var klart var det bara att surfa in på serverns IP-adress (port 80, d.v.s. port behöver inte anges) och ”Voila”!

Skärmbild från 2013-08-16 13:29:14För att börja använda systemet så måste man först skapa en root-användare. Det görs med kommandot:

geonode createsuperuser

Fyll i ett användarnamn, e-postadress och lösenord och sedan är det bara att logga in och börja använda portalen.

Något att tänka på är att det är version 1.2 av GeoNode, vilket i och för sig är den senaste stabila versionen, men det ser inte riktigt likadant ut som den rena installation jag visat tidigare.

Det sagt så fungerar det utan problem och lägger jag till exempelvis WordPress från min skriptinstallation så har man ett väldigt komplett system för att hantera och publicera kartor och annan information. Skall bara lista ut hur man ändrar portnummer för WordPress, så att det går att använda WordPress på samma dator som GeoNode.

Annonser

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: