Uppdaterat skript

Ni som hängt med mig på twitter (@klaskarlsson) i helgen har noterat att jag experimenterat lite med GeoNode och Nuxeo DMS. Målsättningen var att kombinera ett kompetent dokumenthanteringssystem med kartor från ett enkelt kartverktyg.

Det första problemet att det inte fungerade på Ubuntu Server 12.04 LTS berodde bland annat på att GeoNode krävde Python 2.6 vilket stöddes senast i Ubuntu Server 10.04 LTS. Det är dock inte så enkelt att bara lägga till Python 2.6 (jag har provat) utan det är fler beroenden som saknas och jag har inte haft tid att titta närmare på det så 10.04 får duga.

Nästa problem är att GeoNode kräver ganska exklusiva resurser på servern vilka lätt skapar konflikter som resulterar i att systemet inte fungerar som det är tänkt. Det går exempelvis inte att ta en standardinstallation av Drupal eller WordPress och installera dessa parallellt på servern. Nuxeo däremot går att installera parallellt, om man installerar GeoNode först. Därefter får man se till att Nuxeo körs på en annan port än 80 eller 8080. Jag testade på 8081 vilket fungerade hur bra som helst. Portvalet gör man när man installerar.

Efter lite testande så har jag nu uppdaterat mitt skript för installation så att det går att i ett svep installera GeoNode och Nuxeo på OpenGeo Suite om man har Ubuntu Server 10.04 installerat. Om man har en annan version av server så kommer skriptet att vägra att installera GeoNode, eftersom det ändå inte fungerar. Vill du ändå prova så är det inte svårt att redigera skriptfilen lite.

Således:

 1. Installera Ubuntu Server 10.04 LTS
 2. Logga in
 3. sudo su
 4. wget http://geosupport.kvarnarp.eksjo.com/files/geosupport.sh
 5. sh geosupport.sh

Därefter så väljer man att installera GeoNode med de inställningar som beskrivs och Nuxeo där man följer instruktionerna på skärmen. När skriptet är klart och alla instruktioner utförda så har man:

 • PostGIS databas
 • GeoServer
 • OpenLayers
 • GeoExt
 • Dokumenthantering med Nuxeo
 • Geoportal med GeoNode
 • Samba fildelning på servern
 • SSH för fjärranslutning till servern
 • m.m.

För att få in kartorna i Nuxeo, om man nu vill det, så kan man exempelvis göra sina egna ”gadgets”. Något jag beskriver i ett tidigare inlägg.

När jag fått allt att fungera så provade jag även att uppgradera från 10.04 till 12.04 med kommandot:

do-release-upgrade

Så enkelt var det dock inte att lura systemet. Även om OpenGeo Suite och Nuxeo verkar fungera som de ska så slutade GeoNode att fungera…

Annonser

Taggar:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: