Appar för geocaching

I förra inlägget testade jag geocaching med GPS, vilket kräver lite förberedelser och att man har med sig utrustning som man kanske normalt inte bär med sig.

I detta inlägg har jag tittat närmare på olika appar för smarta telefoner, och eftersom jag har iPhone så är det dessa appar jag testat men apparna finns även för Android.

Jag började med den officiella appen för geocaching.com. Den finns i två versioner varav den jag testat är gratis. Med denna kan du hämta de tre närmaste cacharna och få hjälp att hitta dessa. Appen kallad ”Geocaching Live” finns till iPhone och Windows 7 Phone, men jag har inte lyckats hitta den på Android Market.

bild

Betalversionen går det sannolikt att göra mycket mera med och den finns för såväl iPhone som Android och kostar 75 kronor. Får se om jag bryr mig om att köpa den så småningom.

För Garmins OpenCaching så finns det appar för iPhone och Android, båda gratis. Här har man tillgång till all funktionalitet direkt men antalet cacher är som nämnts tidigare begränsat. Väldigt synd tycker jag.

imageGarmins opencaching app (iPhone).

Om man vill hålla på med geocaching utan att betala för apparna samtidigt som man vill ha tillgång till alla (nästan) cacher från geocaching.com så finns det ett alternativ till. Har du iPhone så kan du installera gratisversionen av Looking4Cache som gör det möjligt att utifrån den egna positionen (GPS) eller via kartan hämta ner cacher och navigera till dessa.

image2

Det går även att logga hittade cacher på geocaching.com direkt via appen. Det finns även en betalversion (65 kr) med flera finesser och man får stå ut med annonsbanners i gratisversionen, men här har man i alla fall en app som gör att man kan cacha lite när man känner för det på ett enkelt sätt utan tillgång till GPS eller dator.

Taggar:

One response to “Appar för geocaching”

  1. Johan Hagelin says :

    För Andriod är c:geo den bästa app som jag har använt. Kan vara något seg på att läsa in cachar på kartan (eller så anslutningen på min telefon slö), men detta är enkelt att lösa genom att i förväg ladda in lämpliga cachar. Smidigast genom att använda sig av Send2cgeo (send2.cgeo.org)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: