Bearbet flera filer med skriptet

I förra inlägget visade jag hur du kan skriva ett skript i Linux för att göra om gpxfiler och samla dessa i två loggfiler, en för waypoints och en för spår.

Tänk om du har flera gpxfiler samtidigt och inte vill behöva köra skriptet varje gång, utan på något sätt lägga till en fil i taget genom att ”dra-och-släppa” dessa i terminalfönstret?

För detta så krävs det bara tre extra rader kod…

Efter det inledande #!/bin/bash så läggs följande till:

Filnamn=”inte exit”
while [ $Filnamn != ”exit” ]; do

Detta startar en loop som håller på tills du matar in texten ”exit” i stället för ett filnamn. Sist i skriptet så läggs ett kommando som avslutar loopen till:

done

Skall vi vara noggranna så körs loopen en sista gång med filnamnet ”exit” men det gör inget, fast det kan se lite konstigt ut att skriptet säger att ”Filen exit lagrades på sökvägen …” så ett sätt att undvika detta och snabba upp processen är att ta bort raderna med echo ”Filen $Filnamn lagrades på sökvägen $Target” och sleep 5.

Det var allt. Nu går det att dra och släppa gpxfiler i terminalfönstret när skriptet körs, och efter varje tryck på returtangenten så återställs skriptet, tills man matar in texten exit.

Annonser

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: