150’000 Landsat 5 bilder – Gratis

Redan sedan tidigare så har ESA gjort det möjligt att ladda ner äldre Landsatdata, om man formellt begärde det från ESA.

Nu är det möjligt att direkt ladda hem 150’000 bilder från Landsat 5. Dessa är dessutom ombearbetade så att de stämmer överens med Landsat 8 som är den senaste satelliten som sköts upp i Februari 2013.

Just nu är det bilder från mellan 1983 och 2011 som hämtats ned via basstationen i Kiruna som är tillgängliga.

Både Landsat 7 och ytterligare bilder från tidigare års inhämtning kommer att göras tillgängliga på samma sätt successivt under 2014.

Via Landsat 8 portalen så är det dessutom möjligt att hämta bilder endast tre timmar efter det att de tagits. Detta gäller dock endast de bilder som länkats ned till den Tyska stationen i Neustrelitz, och här måste du registrera dig för att komma åt att beställa bilder.

Observera att ovanstående endast är vad ESA beskriver på sin hemsida. Om du som jag försöker ladda hem något så blir det svårare. Jag har försökt ett tag utan att lyckas, så vi får se om det verkligen kommer att vara så enkelt som de beskriver. Ingen registrering, ingen kostnad, inga problem…

Annonser

Taggar:

One response to “150’000 Landsat 5 bilder – Gratis”

  1. Klas Karlsson says :

    Jag har nu lyckats hämta hem Landsat 5 från 2011 över södra Sverige där Eksjö finns med. Men det krävdes registrering, bekräftelser, sökning av WRS koder som inte stämmer och experimenterande. Den bild jag till slut fick hem hade WRS koden 194/20, fast jag tycker det borde varit 209/20…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: