Boundless

Idag (torsdag) så meddelades det på Twitter att OpenGeo Suite är ”Boundless”, lite kryptiskt kanske men förklaringen kom när man försökte surfa till opengeo.org.

Skärmbild från 2013-09-19 19:26:12

Man hamnar då nämligen automatiskt på sidan http://boundlessgeo.com. Boundless är ”företagifieringen” av OpenGeo och deras viktigaste programsvit kommer även fortsättningsvis vara OpenGeo Suite.

Vad innebär då detta? På pluskontot så har företaget anställda som jobbar med utvecklingen av nya funktioner och programvaror vilket borde betyda en mer stabil utvecklingstakt, och eftersom de bygger på Open Source så kan säkert ”communityt” dra nytta av detta. På minussidan ligger att företaget mycket tydligare har kommersiella målsättningar vilket kan leda till begränsningar i användandet av den fria programvaran, men på hemsidan så hävdar de tydligt att hela företaget bygger på öppen källkod och att öppenhet leder till bättre samverkan, bättre mjukvara och bättre innovationer, vi får helt enkelt hoppas och vänta och se.

I samband med lanseringen av Boundless släpper man även OpenGeo Suite 4.0 Beta som går att ladda hem och installera via http://suite.opengeo.org/opengeo-docs/installation/linux/.

Jag återkommer när jag tagit reda på lite mera…

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: