QGIS Buggar

Då har det gått några veckor med QGIS 2.2 och allt är frid och fröjd. Eller?

Nja, inget program är buggfritt, och det rapporteras buggar eller åtminstone upplevda problem hela tiden. En del kan stängas direkt, medan andra prioriteras mycket högt och börjar lösas direkt.

En del buggar leder till att man kan planera en uppdatering före nästa planerade version, medan andra helt enkelt får vänta på en fix till kommande uppdateringar.

Skärmbild från 2014-03-09 17:10:36

http://hub.qgis.org/projects/quantum-gis/issues kan man följa dessa rapporterade buggar och se om det finns en lösning, eller om man jobbar på problemet.

Om man själv tänker rapportera en bugg så är det lämpligt att först söka här för att se om det redan finns liknande rapporter. Dessutom så är det bra att skapa sig en uppfattning om vilka typer av buggar som rapporteras och hur dessa redovisas. En del buggar kräver inget speciellt, medan andra underlättas av skärmdumpar och olika loggfiler.

Just nu ser det faktiskt ganska lugnt ut på bugg-fronten, men det finns gott om ”Features” som man av olika anledningar vill få in i kommande versioner. Även detta kan man läsa om och kanske fylla på med egna önskemål.

Annonser

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: