Hack for SWEDEN

Flera myndigheter (bl.a. SGU, Lantmäteriet, SCB och Naturvårdsverket) har gått samman och skapat en sorts tävling där anmälda lag skapar tjänster som använder myndigheternas öppna data.

I år var det ett 30-tal anmälda lag som deltog med spännande resultat.

Du kan följa händelserna i efterhand på https://www.facebook.com/hack4sweden och https://www.youtube.com/user/hackforsweden.

Jag tycker väl att bidragen varierade väldigt mycket och om det var rätt bidrag som vann får du själv avgöra.

Nu är i och för sig tävlingen över, men det behöver ju inte betyda att man inte kan fortsätta utveckla program och tjänster på öppna data. Mycket av dessa data är ju dessutom geografiska och är man insnöad i GIS så är det ganska naturligt att man är nyfiken. Jag har tidigare använt öppna data i mina inlägg och det kommer jag fortsätta med. Vi får väl se när det är dags för nästa inlägg på temat.

Screenshot 2014-03-16 13.46.57

Vill du prova själv så kan du ladda hem XLSx-filen med länkar till alla datakällor och beskrivningar. En ganska bra sammanställning tycker jag och man kan hoppas att den ligger kvar ett tag och att länkarna fungerar ett tag i alla fall.

Vem vann då? Det var flera kategorier som tävlade och vinnaren över lag (Hack for Sweden Award) blev ”Ge0hack3rs” och deras presentation börjar drygt 11 minuter in i presentationsvideon på YouTube. Tyvärr blev det videoproblem just när de började så huvuddelen av presentationen finns inte med, men är du på Kartdagarna i veckan så kan du förhoppningsvis träffa deltagarna och se appen live där.

Annonser

Taggar:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: