Fork och Pull

Nej Aprilskämt lämnar jag åt andra, detta inlägg handlar om GitHub och hur man själv kan bidra med kod till olika projekt.

Jag använder mig av StoryMapJS som exempel.

Skärmbild från 2014-03-27 18:55:12

Det blir kanske ett inlägg om StoryMapJS så småningom men kortfattat så är det ett javaskript som kombinerar olika saker för att knyta ihop en historia med olika media till en karta. ESRI Story Map, som faktiskt också är Open Source (typ), är mycket kraftfullare, men vill du vara oberoende så är StoryMapJS så nära du kan komma idag.

All kod för StoryMapJS finns på GitHub och har man ett konto där så kan man testa och experimentera med koden och föreslå ändringar och tillägg väldigt enkelt.

Först så går man till projektets GitHub-sida, i det här fallet https://github.com/NUKnightLab/StoryMapJS, och klickar på knappen ”Fork” uppe till höger (se bilden nedan).

Skärmbild från 2014-03-27 19:00:15

Detta skapar en sorts kopia av hela kodbiblioteket under ditt eget konto. Där kan man sedan redigera eller lägga till filer som om det vore ett eget bibliotek. När man är nöjd och vill skicka tillbaka ändringarna så gör man en ”Pull Request”.

Genom detta så flaggar man upp förslag till ändringar så att ägaren av originalkoden kan granska den för att därefter besluta om den skall accepteras eller ej och bli en del av den ”skarpa” koden.

Det går att gå till den ursprungliga sidan och kontrollera under ”Pull Requests” om de föreslagna ändringarna finns med, och sedan är det bara att vänta. En del vill att man skickar ett mail eller på annat sätt uppmärksammar att man har gjort ändringar, vilket är särskilt vanligt i projekt som ändras sällan.

Skärmbild från 2014-03-27 19:23:32

Det jag gjorde på StoryMapJS var att lägga till en översättningsfil för GUI till svenska, och om du kan något mer eller mindre udda språk som saknas där så kan det vara ett testprojekt för att se hur Fork och Pull fungerar.

 

Annonser

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: