Gratis, men…

Då har så ESRI släppt sin Explorer for ArcGIS, som man talat om i snart ett år och den finns för nedladdning i App Store och inom kort även på Google Play.

ExplorerForArcGIS

Programmet är snyggt och kommer med många färdiga exempel som skall demonstrera vad som går att göra, men vill du göra något själv så blir det värre.

Fullständig funktionalitet når du endast om du har ett online konto för ArcGIS online, eller om ditt företag har en egen Portal för ArcGIS Server. Det som var gratis blev genast ganska dyrt.

Jag har inte hårdtestat programmet men en brist har jag hittat. När man visar presentationer (vyer, grafik och data som växlar mellan ”bilder”) så går det som vanligt att panorera och zooma i kartan i varje bild, men även rotera.

Och det är här problemet kommer in. När man sedan går vidare till nästa bild så panorerar och zoomar det som det skall, men rotationen hänger kvar och återställs inte. En klar bugg som jag ser det. Det är sedan inte så lätt att få till rotation med pekskärmen då man inte får knipa det minsta med fingrarna innan man roterar.

Nåja ladda hem och prova själva, och har ni ett onlinekonto eller en ArcGis server med Portal så är det bara att gratulera.

Annonser

Taggar:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: