ESRI Användarkonferens 2014

Sommartider

Då är det dags för den stora drakens årliga väckelsemöte i San Diego, där superlativen brukar avlösa varandra.

Nåja, är man i branschen så brukar det vara väldigt givande även om man inte uteslutande arbetar med ESRI mjukvaror.

Jag var där förra året och noterade att RPAS/UAV flyg var på uppgående, vilket sannolikt är en trend som ökar i och med årets utställningar i samband med konferensen. Lite spännande är det också att se om FAA’s nya regler om vad som är hobby vs. flygverksamhet får några konsekvenser i USA (länk). Betänk att det inte funnits några regler som reglerat detta tidigare, till skillnad från i Sverige där reglerna är ganska solklara, även om det är många som struntar i dem.

Vad kan man mer förvänta sig? Tja, ArcGIS Pro (tidigare inlägg) lär få stort utrymme. Sedan är det som alltid häftigt med 3D och metoder för att samla in 3D-data, inte minst från dessa flygande plattformar.

Det jag skulle vilja se på konferensen är om det finns fler erfarenheter från användandet av Portal for ArcGIS Server och klientapplikationerna med Dashboard och kanske appen Collector, som mer eller mindre lanserades förra året.

Då jag fortfarande använder ArcGIS 9.3.1 på jobbet så är detta dock lite som ormtjusaren i Kivik, häftigt att kolla på men man blir bara förbannad när man inte kan fixa till det själv hemma på grund av organisationens stelbenta byråkrati.

Efter att ha surfat runt lite så kan jag inte riktigt hitta några fler trender som skulle kunna bli stora på årets konferens och det känns lite som att det är ett mellanår, där kanske många användare kommer ikapp gamla nyheter.

Det dröjer säkert ett tag men förr eller senare så kommer det att dyka upp lite filmer på ESRI hemsida som kan indikera om jag har rätt i mina antaganden ovan.

Annonser

Taggar:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: