Kombinera data till PostGIS

Egentligen handlar det inte så mycket om PostGIS, men jag stötte på problemet när jag installerade om datorn hemma och tänkte lägga upp mina data i PostGIS i stället för att ha en massa shapefiler överallt.

Att läsa in enstaka filer är hur enkelt som helst med importfunktionen via DB Manager eller tillägget OpenGeo Explorer. Problemet uppstod när jag ville läsa in länder fördelade på lager som representerar kontinenter till ett enda lager i PostGIS.

Det finns en funktion för att lägga till data till en befintlig tabell, men det fungerar inte för mig, vilket jag tror beror på att fältnamnen inte betecknas på exakt samma sätt med stora och små bokstäver.

Screenshot from 2014-08-17 10:31:51Den enkla lösningen för mig just nu blev i stället insticksprogrammet MMQGIS som tillför en mängd användbara verktyg inklusive ”Merge Layers”.

Med verktyget kan jag kombinera lager till en ny samlad shapefil, som jag därefter kan importera till PostGIS.

data

Jag förstår inte riktigt vad skillnaden skulle vara mot att ”lägga till” data till en befintlig tabell, men sammanslagningen med verktyget ovan fungerar, i mitt fall i alla fall.

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: