QGIS och Street View

Nu kan du installera ett insticksprogram och få in såväl Google StreetVeiw som Bing Birds Eye direkt integrerat ( Sweet ).

Det är Enrico Ferreguti som tillverkat tillägget och du kan läsa mer här: https://geogear.wordpress.com/2014/11/04/go2streetview-v5-0/

Screenshot from 2014-11-29 16:32:38Efter installationen med insticksprogram (bilden ovan) så dyker en ny dockningsbar panel upp i gränssnittet, samt en ny knapp.

Screenshot from 2014-11-29 16:35:17I bilden ovan har jag flyttat panelen till högerdelen av programmet och gjort den mycket större.

I kartan har jag Open Street Map vägar som jag lagrat lokalt och där syns det en blå vinkel (mitten och något lågt höger) som beskriver hur StreetView är orienterat. Denna vinkel ändras naturligtvis när man navigerar i StreetView, men det går även att styra StreetView bilden från kartan.

Genom att använda verktyget för StreetView (knapp med den vanliga gubben med pil), så kan man klicka på en punkt i kartan och hoppa dit i StreetView. Om man klickar och drar musen i en riktning för att sedan släppa så kommer StreetView att orienteras i den riktningen.

Du kan använda vilka kartdata du vill, så länge det är ett koordinatsystem som är definierat som en plats på jorden…

När man är klar så är det bara att stänga panelen och fortsätta med kartan. För att åter plocka fram StreetView är det bara att högerklicka i verktygsfältet och aktivera ”go2streetview” igen.

Det här är ett riktigt smart insticksprogram som verkar fungera utan problem. Jag kommer definitivt att få användning av detta.

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: