EarthMine Viewer för QGIS

Detta är inte något som alla kan ta del av, men eftersom det är häftigt så blir det ett kort inlägg.

EarthMine är ett företag vars karttjänst nyligen köptes av Nokia, men den häftiga sensorn är fortfarande baserad i Berkeley, CA.

Nu har det släppts ett plug-in för QGIS vid namn EarthMine Viewer. I videon ovan så visas deras egen Viewer mjukvara, men om detta är ett tecken på vad som är möjligt att integrera med QGIS så är det imponerande.

Screenshot from 2014-12-19 06:13:48Nu har jag inte provat detta, då det nämligen krävs API-nycklar med mera, vilket jag inte har…

Nåja. Det finns redan plug-in för ArcGIS och de som har köpt en egen EarthMine sensor behöver nog inte tänka två gånger över om man skall lägga en liten del av investeringskostnaden på en ArcGIS licens, men om EarthMine vill sälja tjänsten att samla in data så är ett QGIS tillägg en logisk idé.

Jag vet inte heller om det är officiella EarthMine som ligger bakom tillägget, men det ser professionellt ut med logotyper med mera.

Nu skulle man ju bara önska att det skulle utvecklas ett Open Source alternativ till sensorn och mjukvaran som gör att många fler skulle ha möjlighet att samla in den här typen av data. Lite Mapilary möter OpenCV

Taggar:,

2 responses to “EarthMine Viewer för QGIS”

  1. Bhavin Shah says :

    The earthmine / QGIS plugin was an initiative by Landgate in Western Australia, who are a Value Added Reseller for earthmine in Australia and New Zealand.

    Landgate are a Statutory Authority that maintain the West Australian State’s official register of land ownership and survey information. Landgate is also responsible for valuing the State’s land and property for Government interest.

    Landgate envisages an uptake on open source QGIS and believes the capability will assist the global community visualise and manage 2D data in a 3D world.

  2. Klas Karlsson says :

    Bhavin Shah är Sales Executive för Landgate i Australien, vilket delvis förklarar ordval ovan, men absolut inte förtar Landgates engagemang i detta arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: