Två veckor kvar till ”Wien”

Då var det dags att börja nedräkningen igen. Om två veckor är det planerat att släppa QGIS 2.8 (i morgon om två veckor för att vara exakt).

Startskottet har även gått för den stora översättartävlingen på Transifex. QGIS 2.6.1 var översatt till 100% på Svenska, vilket i sig inte innebar att alla texter fanns på Svenska, utan att alla översättningsbara texter var översatta.

För QGIS 2.8 har antalet översättningsbara texter utökats, så nu gäller det att ligga på igen och lägga några minuter lite då och då för att färdigställa alla översättningar. När jag skriver detta är det flera hundra strängar kvar, så ta tillfället i akt och stöd projektet.

Har du inte tid att lägga på detta arbete så tar projektet även tacksamt emot donationer… (klicka på bilden nedan)

Screenshot from 2015-02-01 12:56:55Är ni en organisation eller ett företag så har QGIS även ett program för sponsorer, där det går att lösa saker som faktureringar och liknande för bokföringens skull…

Bli sponsor från 500€ om året

Som privatperson som inte tjänar något själv på QGIS föredrar jag att bidra med tid, och mindre donationer när det är motiverat. Som företag eller myndighet så borde dock inte 500€ om året låta avskräckande, eller…

Om du kan så skall du testa Masterversionen (2.7) i ditt arbete och rapportera eventuella fel och brister. Oupptäckta fel vid lanseringen kommer bara att fixas om de bedöms vara ”allvarliga”, så vi har bara oss själva att skylla om vi inte blir nöjda.

Sedan ser jag fram emot en hel del av nyheterna, som tyngdpunktsrendering av punktlager och rasterfyllning för polygoner. Mer om kommande nyheter kan du läsa i tidigare inlägg (artikel1, artikel2).

Ja men ”Wien” då?

Tja, det har inte publicerats officiellt vad jag känner till, men det lutar åt att QGIS 2.8 kommer att få namnet ”Wien”.

Taggar:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: