Äntligen…

Jag hoppas att det bara är för mig det har strulat med leveranser av böcker… Den utlovade leveransen blev nästan en månad försenad från tryckeriet. Där skyller man på att det nya tryckeriet i England inte hade rätt material i lager och att min bok med hårt omslag fick tryckas i USA och sedan skickas därifrån i stället… Nåja, de bjöd i alla fall på frakten som kompensation.

Resultatet då…

SONY DSC

Innehållet har ju gått att läsa både online och som nedladdning, men det är ju en helt annan sak att faktiskt ha en fysisk bok i sin hand. Detaljer som går att göra bättre i innehållet blir tydligare, men framför allt så blir jag imponerad av hur bra resultatet faktiskt blev.

SONY DSC

Är det då en bok av hög kvalité? Man kanske inte skall räkna med att det skall hålla i 10 år, men till det pris som betalas så tycker jag absolut att det är hög kvalité på den. Pärmen är hård och stadig med snygg matt finish. Pappret i bladen känns lagom tjockt och absolut inte för tunt (lite tjockare än vanligt kontorspapper). Texten är läsvänlig för någon över 40, men inte för stor, medan det nog kunde varit lite mera luft mellan framför allt bildtexter och löptext.

Har jag någon synpunkt så kan det vara att några bilder känns lite små. Förklaringen till detta är att då det är skärmdumpar så är upplösningen låg jämfört med fotografier och därför inte blir så mycket bättre om man förstorar dem. Nästa bok så kommer jag nog att försöka göra något åt detta.

Ja hur blir det med nästa bok?

Jag har börjat titta på QGIS 2.8 och kan konstatera att även om det finns nyheter som är värda att beskriva så är det inte något direkt som påverkar innehållet i boken.

Jag kommer således inte att ge ut någon ny bok om QGIS 2.8, utan avvaktar till QGIS 2.10 som är planerad till sommaren.

Annonser

Taggar:,

4 responses to “Äntligen…”

  1. Per-Erik Östlund says :

    Var finns boken att köpa?

  2. Pedro ferro says :

    Hi,

    Is there an english version of your book?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: