”Event” i helgen

Då var det dags igen!

Sommartid.

Ett av mina mer populära tidigare inlägg seglar alltid upp på listan över mest klickade vid den här tiden på året, och på hösten när det är dags att ställa tillbaka klockan.

Nu ställer vi alltså fram klockan natten till söndag, och får därmed en timme mindre till sömn.

Den ”enorma” effekten blir att vi som stiger upp runt klockan sju på mornarna går tillbaka till mörker i ett par veckor, samtidigt som vi inte behöver vänta, typ tre veckor på att det skall vara ljust onödigt länge på kvällarna.

Hade inte de flesta länder i Europa använt sommartid så hade vi lika gärna kunnat strunta i det, det blir ljust nog ändå.

Det andra eventet inträffar på lördag den 28 Mars klockan 20:30 till 21:30, nämligen Earth Hour.

EH2015_fbCover_Slack-centerDå är det tänkt att vi skall demonstrera vår vilja till förändring med hänsyn till pågående klimatförändringar genom att släcka lampor och annat som förbrukar elektricitet. Och ja, din TV där hemma drar ström den med.

tvNåja, jag klarar mig utan Lasse Kronér, Gladiatorer och tysk opera för den här gången. Trean visar förresten Parneviks… men nä, det lockar inte heller.

Jag kan nog trots allt tänka mig att stänga ner en timme på lördag och läsa en bok istället. Får väl läsa i skenet av ett ljus… Hade det varit Earth Hour på söndagen istället så hade det nästan varit ljust nog ute för att läsa.

Nåja, det är faktiskt så att det brukar vara mätbart hos elbolagen/elproducenterna att normala människor stänger av och släcker ned, även om företeelsen mest är symbolisk och något att diskutera och ta upp i exempelvis bloggar…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: