QGIS för Android

jag fick lite tid över och testade QGIS för Android. Upplevelsen var långt ifrån perfekt, men detta beror med stor sannolikhet på att min surfplatta har för låg skärmupplösning.

Nåja, på Git Hub (googla qgis och android) så kan man ladda hem en *.apk fil direkt i plattan och installera ifrån. Jag var tvungen att tillfälligt tillåta installation från osäkra källor först.

Under installationen så görs en kontroll an beroenden och troligen så blir du hänvisad till att installera något extraprogram. När detta är gjort och QGIS installerat så skall det även konfigureras. Detta är helt automatiskt och tar en liten stund, men sedan möts man av enväldigt bekant bild. 

För närvarande är det QGIS 2.6 som gäller i stabil version och vad jag har kunnat testa så fungerar det i princip precis som desktop. 

Mina problem med upplösningen gjorde att jag bara kan konstatera att det går att skapa shapefiler,symbolsätta och hantera i lager. Det finns installerade plug-in men jag kom inte så långt att jag kunde kontrollera om det går att läsa in nya. 

Med rätt upplösning så kan QGIS för Android vara svaret på bärbart GIS. Men det kan jag som sagt inte lova, men det kostar å andra sidan inget att prova heller. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: