En tjock bok

Då har den landat i brevlådan. Boken jag bara kunnat läsa digitalt sedan ett par månader tillbaka.

Knappt 400 sidor för drygt så många kronor med en närgången titt på QGIS och hur man kan utnyttja programmet mera än vad man kanske gör.

Man får en PDF på köpet och det är nog ganska bra för man har sparat in på tryckkostnaderna och boken innehåller inte en enda bild i färg, vilket är lite synd men det gör onekligen boken billigare så jag kanske skulle ta fram ett sådant alternativ till min egen bok om QGIS på Svenska?

Det här är nu ingen recension då jag inte läst boken ännu, men jag har i alla fall bläddrat i den från pärm till pärm.

När jag bläddrar så kan jag notera att mycket av innehållet i de första 100 sidorna finns med i min egen bok och en hel del av de kommande 150. Mot slutet så blir det mer avancerat, vilket är anledningen till att jag köpte boken, och jag ser speciellt fram emot att titta närmare på instruktionerna för att bygga egna plug-in, vilket jag i och för sig redan gjort några gånger, och hur man kan använda pyQGIS scripting för att utföra saker via skript.

Spontant så känns det som jag har koll på det mesta som tas upp i boken, men det är just det som är nyckeln: ”det mesta”.

Även om man tycker sig kunna något, så brukar man ändå upptäcka mycket användbara saker när man väl tittar lite närmare, eller hämtar in kunskap från andra håll. När det blir lite tid över så skall jag sätta mig och köra igenom boken, och vem vet. Om jag hittar något användbart så kanske det dyker upp i min egen tolkning som inlägg här på bloggen.

Om du själv vill köpa en kopia så går det att göra via [PACKT] på packtpub.com.

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: