QGIS konferensen är slut

Förra veckan genomfördes den första internationella användarkonferensen, kombinerat med utvecklarmöte, i Nødebo utanför Köpenhamn.

Jag var själv inte där men har följt Twitter under tiden och fått en mycket liten inblick i vad som avhandlades. När jag skriver detta så sitter jag och går igenom en del av det dokumenterade resultat som kommit ut av konferensen, varav en del kommer att återkomma under veckan.

Är du själv intresserad av att ta del av presentationer etc så finns dessa som ”rå”-video att titta på:

http://www.ustream.tv/search?q=QGIS%202015%20-%201

Vill du ha en överblick över programmet, kopplat till videoinspelningarna ovan kan du titta på:

https://qgis2015.wordpress.com/program/

QGIS Feature Freeze

Blir det tid över så kommer jag även att titta in lite på vad som kan förväntas från QGIS 2.10, vilket kan vara passande eftersom frysningen av nya funktioner och fokusering på stabilitet kommer att ske i morgon.

En nyhet som vi kanske få se är en ny ikon för QGIS Browser. Det finns några förslag varav några kan återses i bilden nedan.

qgisikonerDet problem som framförts sedan lång tid tillbaka är att det är samma ikon för Desktop och Browser, vilket gör det lätt att öppna fel program. Man önskar därför byta ikon för framför allt Browser, till något som är helt klart avvikande, men ändå knyter an till QGIS stilen.

Översättningar

Vi är faktiskt ganska många registrerade översättare för QGIS till Svenska och själv är jag nu även ”granskare” för översättningarna. Detta innebär att jag kan ”godkänna” översättningar som övriga gör, men tyvärr också att det är möjligt för mig att granska mina egna översättningar (vilket jag dock försöker undvika).

Granskningen handlar framför allt om stavningskontroll och i tveksamma fall försöka bekräfta i vilket sammanhang ord och uttryck används i QGIS, vilket är lättare sagt än gjort.

Jag skall sätta mig i helgen och börja översätta lite av det som saknas och jag hoppas att övriga översättare också kan avsätta lite tid den närmaste månaden så vi kan säkerställa 100% översättning av QGIS 2.10.

Taggar:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: