Fallstudier – Case Studies

Ibland när man överväger att byta inriktning på en verksamhet, uppgradera mjukvaror i IT-system, eller byta ut en mjukvara mot en annan, så kan fallstudier (case studies – Wikipedia) vara ett stöd för att se hur andra gjort i motsvarande situationer och vilka problem eller lösningar som förekom. Helt enkelt en rapportering om erfarenheter från ett försök eller införande.

När det gäller mjukvaror så är det ofta företagen själva som samlar på sig denna typ av fallstudier och presenterar dessa samlat, speciellt om det är studier som löser problem på ett innovativt eller effektivt sätt. Det är ganska sällan företag presenterar fallstudier som får den egna mjukvaran att framstå fullständigt negativt. Det är heller inte helt ovanligt att liknande dokument fokuserar lite väl mycket på tekniken, och lite för lite på användare och supportpersonal.

För QGIS så finns det några fallstudier på http://qgis.org/en/site/about/case_studies/, men det kanske finns flera där ute? Har du en motsvarande fallstudie som berör QGIS, eller annat område inom Geosupport och Open Source så får du mer än gärna dela med dig av dessa.

Skickar du en länk till dokumentet till mig (mail eller kommentar till artikeln) så skall jag lägga upp dessa på något sätt här på bloggen. Om det blir några stycke så kommer det sannolikt att bli en permanent sida i menyn för fallstudier.

Det mesta kan vara intressant, men speciellt trevligt vore det med fallstudier på Svenska.

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: