Vi börjar veckan med lite Gnome

Sedan jag bytte till Gnome som skrivbordsmiljö i datorn så har det varit en del fixande och trixande. Om man hittar en skrivbordsmiljö man trivs med direkt så slipper man det, men det brukar vara småsaker som inte riktigt fungerar som man skulle önska.

Exempelvis så finns det ett meddelandefält som ständigt dyker upp så fort musen nuddar nederkant på skärmen.

Skärmbild från 2015-06-06 13:38:07Även om det är bra att samla meddelanden och annat på det här sättet så är det mycket irriterande att fältet hela tiden aktiveras av musen. Speciellt då jag använder Cairo-Dock för att samla mina vanligaste program och genvägar i nederkant av skärmen.

För Gnome så finns det en synnerligen enkel lösning på detta, och många andra liknande problem. Öppna bara en webbläsare och skriv in https://extensions.gnome.org (kan kräva installation av tillägg). Här kan man söka efter och aktivera tillägg till skrivbordsmiljön på ett mycket smidigt sätt.

Skärmbild från 2015-06-06 13:43:30Det går att lista installerade tillägg och aktivera dessa, eller stänga av dem, på ett väldigt smidigt sätt. Mitt bekymmer med meddelandefältet löser jag med tillägget ”Insensitive Message Tray”.

Linux är lite mer krävande än Windows och OS X, men samtidigt så är du mer fri att anpassa alla tänkbara detaljer efter ditt behov och hur du trivs att arbeta. Linux är inte för alla och många som övertalas att prova gör det med för dåliga ingångsvärden, och blir besvikna eller missnöjda. Skall man byta, eller prova linux, så måste man ha god tid på sig och ha lite tålamod med egenheter som man tycker är konstiga. Det mesta går att ändra, även om det inte alltid är så enkelt som det jag beskriver här. Jag har ännu så länge inte stött på många problem som inte gick att lösa efter lite Googlande på Internet.

Annonser

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: