QGIS LTS?

Efter lite resor och andra engagemang är jag åter hemma för ett tag. Vilket även gett mig lite tid att titta närmare på QGIS 2.14 LTS, eller är det LTS?

Faktum är att nu gällande LTS version formellt sett är 2.8.7!

QGIS 2.14 blir inte LTS förrän version 2.14.1 släpps, vilket innebär att att man hittat och fixat de mest signifikanta buggarna i 2.14.

Vilka buggar är det då som hittats?

Skärmbild från 2016-03-12 16:32:32.png

Tja, inte jättemycket egentligen, åtminstone inte som rapporterats via https://hub.qgis.org/projects/quantum-gis/issues (bilden ovan). Det kan dock finnas problem som inte upptäckts av användarna utan hanteras internt i projektet. De brukar dock vara ganska noga med att det skapas ”tickets” för sådant.

Jag har själv inte hittat några direkta fel som jag kan härleda till faktiska buggar, utan det är som vanligt ofta ett tillvägagångssätt som inte är uppenbart för mig som är problemet i de fall jag stöter på problem.

En uppdaterad QGIS 2.14.1 kan nog dröja ett litet tag till, men som jag ser det när jag läser lite i beskrivningarna runt dessa buggrapporter så verkar 2.14 vara ganska stabil som det är.

Annonser

Taggar:

3 responses to “QGIS LTS?”

 1. Klas Karlsson says :

  Ett ”problem” jag med flera upptäckt är att du sannolikt har fel referenssystem angivet i statusfältet när du startar ett projekt, vilket bland annat rör till skalan. Klicka bara på knappen med felaktig EPSG och aktivera ”omedelbar koordinattransformation” och sedan direkt på OK! Det skall fixa problemet.

  Detta är en av alla buggar som kommer att fixas innan 2.14.1 LTR.
  (Ja det formella namnet är LTR eller Long Term Release, men LTS förekommer i text – Long Term Support).

 2. nyalldawson says :

  Actually this isn’t quite accurate. 2.8 remains the LTS until 2.16 is released. So at that stage it’ll probably be 2.14.4 or so. Point releases are done on a schedule and 2.14.1 is 10 days away (see top of QGIS homepage).

  Short story: QGIS 2.8.7 is still the recommended stable release for now!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: