Leaflet JS 1.0

Hur blir det med en version 1.0 av javaskripten Leaflet JS egentligen?

Det är ganska länge sedan den första betaversionen släpptes och beta 2 kom i Oktober förra året.

Version 0.7.3 ansågs så sent som förra året vid den här tiden som helt perfekt av projektledaren själv, och i en del sammanhang så kan jag hålla med honom. Men under tiden som beta 1 och beta 2 har släppts, så har även version 0.7.4, snabbt följt av 0.7.5 släppts, så helt perfekt kanske versionen inte var.

Men åter till version 1.0.

Skärmbild från 2016-03-12 22:04:53

Granskar man aktiviteten på GitHub och noterar datumen 15 Juli och 14 Oktober så har vi en liten puckel för Vladimir runt mitten av Juli och en puckel i mitten på Oktober även för Ivan. I närtid har Vladimir varit mindre aktiv, medan Ivan varit desto mera aktiv nu i början på året.

Om detta betyder att det närmar sig en ny beta får vi väl se. Det är ju trots allt Vladimir som är huvudansvarig bakom Leaflet, så lite mera aktivitet från hans sida kan man nog förvänta sig innan en ny release kommer.

Jag har däremot svårt att tänka mig att det kommer en färdig 1.0 i närtid. Detta då det fortfarande återstår ganska många öppna frågor att lösa ännu. Det finns även en hel del ”Pull Requests” som ligger och väntar på granskningar i GitHub.

När kommer då en färdig version 1.0?

Det är fruktansvärt svårt att bedöma. När man skannar av sociala media med mera så verkar Vladimir inte ha helt klart för sig hur slutresultatet skall se ut. Det finns bland annat en öppen fråga om huruvida Leaflet skall byta till [long lat] från [lat long] för att överensstämma med GeoJSON, vilket kanske är en synbart liten fråga, men för systemen rent tekniskt så är det en stor förändring. Om frågan är allvarligt menad så kan det dröja väldigt länge innan det närmar sig release.

Magkänslan säger att det kommer en beta 3 nu i vår, men om det dyker upp en färdig release senare i år… det är det bara till att avvakta och se.

Annonser

Taggar:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: