IT Suger…

Den som tror att IT är enkelt och problemfritt har fel!!!

Antingen så har man valt att acceptera ett företags metoder för hur man bör arbeta, eller så är man ”smal” i sin IT användning. Oavsett vilken typ av användare man är så blir man förr eller senare besviken.

Just nu är jag lite besviken på Ubuntu Gnome 16.04, men det är ingenting emot vad jag känner för Apple!

Apple tillhör den första kategorin ovan. Så länge du tycker att det är ok att jobba så som Apple tycker att man skall göra saker, och inte har något emot att lägga ganska mycket pengar på telefoner, plattor, datorer och tillbehör, så är det ganska enkelt.

Jag har använt väldigt mycket Apple produkter, men successivt börjat sakna friheten att göra saker som jag vill. Det som varit avgörande till att jag nu även lämnat iPhone bakom mig är dock pris/prestanda för hårdvaran (8000 kr för en telefon???).

Skärmbild från 2016-05-01 18-12-00

VS

Skärmbild från 2016-05-01 18-18-51

Är telefonen jag har köpt verkligen 5’600 kr ”sämre”?

Att byta från Android till iPhone är förhållandevis enkelt. Apple har appar i PlayStore som hjälper dig att flytta hela ditt mobila liv till iPhone, men Apple har naturligtvis inte tillåtit en motsvarande app för byte till Android i AppStore. Att byta från iPhone till Android är därför lite av en utmaning om man vill ha med sig allt. Det är i detta arbetet som ”inlåsningen” i Apple också blir så tydlig. Jag har till och med problem att öppna mitt iCloud konto i Firefox och komma åt alla funktioner från en Linuxklient. Den hjälp man får på Internet säger bara att man skall använda Safari i OS X!?

Jag skall inte utesluta att jag någon gång i framtiden åter börjar använda Appleprodukter, men då måste företaget och produkterna förändras rejält. Jag kritiserar inte andras val av Apples produkter, men det passar helt enkelt inte mig längre.

Är Google bättre? Det enkla svaret för mig just nu är: Ja! De är inte perfekta och de har brister och fel som man måste ifrågasätta precis som alla andra stora IT-företag (Microsoft, m.fl.), men jag är i alla fall inte lika inlåst utan har en helt annan möjlighet att gå vidare och söka alternativ och just det där som passar mig.

Jag har nu dessutom upptäckt att det för mina behov går att synka obegränsat med foton tagna med min nya telefon till Google Drive, utan kostnad (räknas inte in i din ”pott”)! Om man vill synka i ”originalkvalité” så plockar man däremot från de 15 Gb som ingår gratis. Hmm, hur var det nu det fungerade med iCloud*?

(* 5 Gb gratis, 50Gb 9kr/mån, 200Gb 29kr/mån, 1Tb 89 kr/mån varje Mb räknas. Om du betalar så är det liknande priser med Google Drive 15Gb gratis, 100Gb 1,99USD/mån, 1Tb 9,99USD/mån)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: