Geo4All – Nav för Open GEO i utbildning

Ambitionen är god men man får ha lite överseende med att allt inte riktigt känns klart, men så blir det lätt med ett projekt inom det öppna ”communityt”.

Även om man kan titta på sajten rent egoistiskt för att se om man kan ”suga åt sig” av något användbart, så är det en sida med globala ambitioner och om man inte delar med sig av sina erfarenheter och resurser så kommer det fortsätta att vara tunt. Har du något att bidra med så se den här typen av engagemang som en typ av bistånd så att de med sämre förutsättningar kan nå längre än vad de kan göra på egen hand.

Det finns stora organisationer i bakgrunden, inte minst OSGeo, men läser man lite länkar och listor så finns det även mer kommersiellt inriktade företag som erbjuder hjälp och tjänster. Jag har inte riktigt bestämt mig för hur detta känns. Den som använder sidan får helt enkelt vara lite kritiskt granskande när det gäller tillgängligt material, som vanligt på Internet.

Det är inte en färdig lösning, utan ett nätverk dit man kan ansluta sig. Under länken ”Resources and References” finns det exempelvis för närvarande ingenting, medan ”Training” och ”Webinars” har visst innehåll.

Det som känns mest värdefullt är dock nyhetsbreven där det i och för sig finns mycket ointressant också, men inte minst en del exempel och fallstudier. Alla nyhetsbrev finns dessutom i ett arkiv i PDF format att ladda hem.

Jag är inte övertygad att detta är en site eller nätverk för framtiden, men det är glest mellan alternativen så därför vill jag tipsa om resursen så att de som inte minst funderar på öppen källkod i utbildning kan titta närmare på det och utvärdera den eventuella nyttan, nu eller i framtiden.

Kolla in själv på http://www.geoforall.org/

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: