Detta skall jag testa i helgen

När man följer olika twitterflöden så dyker det upp intressanta saker då och då. I det här fallet är det ett QGIS plugin från Boundless som fångat mitt intresse.

De har flera insticksprogram varav endast något enstaka finns i QGIS officiella bibliotek, så man får anstränga sig lite för att få tag i dem.

Det jag är intresserad av nu är deras ”WebbAppBuilder” som är ett mycket trevligt plugin för att snabbt skapa kartor som kan öppnas i en webbläsare, vare sig man publicerar dem på en webbserver, eller enbart öppnar dem via ett filsystem.

Tillägget har funnits ett tag, men nu verkar det som att de även lagt till en funktion för att skapa ”Story Maps” (typ).

https://github.com/boundlessgeo/qgis-webappbuilder-plugin finns instruktioner för hur installationen går till, men för att testa dessa senaste funktioner så kanske du behöver använda ”Master” koden och inte ”Release”.

git clone https://github.com/boundlessgeo/qgis-webappbuilder-plugin.git webbappbuilder
cd webbappbuilder
paver setup
paver install

Detta hämtar koden och beroendefiler, samt installerar tillägget.

Du kan behöva installera såväl ”python-setuptools” som ”python-paver” för att det skall fungera, men det förutsätter även att källkoden är OK. Även om du får felmeddelande när du kör ”paver setup” så kan du prova att köra ”paver install” i alla fall.

Börja med att skapa bokmärken (Ctrl + B) för de ”bilder” som skall visas.

Därefter körs WebAppBuilder och kontrollen ”Bookmarks” läggs till. Man ordnar bokmärkena och lägger till beskrivningar genom att högerklicka på kontrollen och välja ”Configure”. Det skall även gå att använda HTML kod här och då även hänvisa till media som går att nå från Internet.

Jag hinner inte testa allt nu, men om det inte är för bra väder i helgen så får det bli lite experiment, men det börjar närma sig sommar också…

Annonser

Taggar:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: