QGIS Användarträff, nästa vecka

Då är det precis en vecka kvar till användarträffen i Norrköping.

Boende bokat, bilen tankad och presentationer… på gång.

Programmet är spikat och återfinns på http://qgis.se, tillsammans med inbjudan med vägbeskrivningar.

Det är drygt 40 deltagare anmälda, vilket jag tycker är bra. I det utskick som gått ut till mail-listan (som man kan anmäla sig till på qgis.se) finns det förutom deltagarförteckning med ett förslag på stadgar för den ”User Group Sweden” eller svenska användargrupp som skall formaliseras under användarträffen.

Om du inte kan delta, men ändå är intresserad av en officiell svensk användargrupp, så tycker jag att du skall kontakta någon i arrangörsgruppen för att få ta del av förslaget på stadgar. Då har du en chans att påverka hur det ser ut i slutändan, även om du inte kan vara med vid användarträffen.

Själv skulle jag nog vilja se lite mer om hur ekonomin skall hanteras. Kommer det exempelvis att utgå arvoden till styrelsen? Hur mycket av medlemsavgifter kommer att avdelas för QGIS utveckling och annat? Som privatperson så är det inte så mycket pengar, men det skulle kännas bättre om jag visste att huvuddelen av det jag betalar faktiskt gör nytta för utvecklingen av programmet. Hur man skulle formulera detta i dessa stadga vet jag däremot inte.

Annonser

One response to “QGIS Användarträff, nästa vecka”

  1. Karl-Magnus Jönsson says :

    Hej!
    Kan uppdatera siffran på anmälda deltagare till 64! Kul. Sen kan jag kommentera lite om hur ekonomin troligtvis blir enligt hur vi i programgruppen spånat. Vi gjorde ett förslag på budget men det var så mycket osäkerheter i det att vi valde att inte skicka med det i inbjudan. Men det kunde man kanske gjort ändå. Tanken är att medlemsavgifterna ska täcka föreningens ganska små administrativa utgifter för bank, domännamn osv. Kanske resekostnader för fysiska styrelsemöten om de verkligen behövs. Inga arvoden till styrelsen. Kostnader för träffar och arrangemang ska täckas av deltagaravgifter. Hittills har ju dessa varit gratis. Dels beroende på att vi inte haft någon förening som kunnat hantera pengarna. Men detta har också varit problematiskt då vi inte kunnat fixa fika om inte värden kunnat bjuda på det eller kunnat betala reseersättning för eventuella externa talare. Troligen blir det totalt inga stora kostnader för föreningen men det ger möjlighet att hantera pengar. Överskottet från medlemsavgifter och träffar skulle kunna användas för att sponsra QGIS.ORG eller i specifika utvecklingsprojekt. Något jag hoppas kunna bli verklighet. Detta kommer säkert att diskuteras och beslutas om på årsmötet på träffen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: