QGIS Cluster Renderer

I somras så startades en ”crowd funding” kampanj för att finansiera en ny stil för lager i QGIS. Den hade ett lite annorlunda koncept, men hur som helst, nu finns den i Master…

Det är inte säkert att funktionen kommer med i 2.18 som släpps om ett par veckor, eftersom den inte var klar i tid till ”feature freeze”, men vi får väl se.

Den finns däremot med i den master som kommer att bli QGIS 3.0 så småningom.

virtualbox_mate_01_10_2016_14_32_15

I bilden ovan har jag använt bebyggelsesymboler och låtit dessa ”klustras” med ett angivet avstånd. Jag har dessutom låtit symbolstorleken variera med ”klusterstorleken”, vilket kan göras enkelt med en dynamisk variabel.

Genom att använda millimeter, pixlar eller kartenheter som avstånd så kan man uppnå olika resultat, och QGIS möjligheter att använda datadefinierade åsidosättningar för det mesta gör att jag nog bara skrapat på ytan till vad som kommer att vara möjligt med denna nya stil.

Jag skall börja titta lite närmare på QGIS Master (3.0) och se över mina plug-in så att dessa fungerar som det är tänkt när QGIS 3.0 släpps så småningom. När jag hittar något mer intressant så återkommer jag här på bloggen.

[EDIT]

Insticksprogrammet för Lantmäteriets WMTS fungerar nu med QGIS 2.99, eller det som skall bli QGIS 3.0. Det ligger ännu inte i det officiella biblioteket då jag inte riktigt vet hur vi skall hantera insticksprogram för ”kommande” versioner. Vill du prova? Då finns det på GitHub (länk).

Annonser

Taggar:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: