Användarexempel…

Då inleder vi ett nytt spännande år, inte minst för QGIS där version 3.0 inte är så långt borta! Det pågår även mycket arbete med exempelvis GeoServer och GeoNode för att skapa förutsättningar för en bättre och enklare integration med serversegmentet, här är dock det lite mera osäkert hur långt vi kommer under 2017.

Ett nytt inslag som jag funderat på, men som jag behöver hjälp med, är användarexempel.

Om du har en uppgift som du behöver hjälp med, eller tycker är ett bra exempel på hur man gör saker i exempelvis QGIS så får du mer än gärna skicka in den till mig.

Om det är en uppgift eller ett problem som jag också tycker är intressant så kan det då bli ett så kallat ”use case” här på sidan. Du behöver således inte ha en färdig lösning, så länge det är ett väl formulerat problem med tillgängliga lämpliga data. Även om jag själv inte kan komma fram till en lösning så kan det vara så pass intressant att det blir en artikel av det, och då kan ni läsare själva försöka komma med en lösning.

Det optimala är:

  1. En tydlig uppgift eller problemställning. Gärna i ett sammanhang där det framgår hur informationen skall användas.
  2. Om det krävs data så behövs det åtminstone ett rimligt stort urval av dessa data. Antingen som fil eller tillgängliga via Internet.

En förutsättning är att uppgiften och samtliga data som krävs för att skapa ett ”användarexempel” är öppna med åtminstone en Creative Commons licens. Om det inte är det så kommer det inte att bli någon artikel.

Det behöver nu inte vara en stor och komplicerad uppgift (helst inte), utan det kan lika gärna vara väl avgränsade moment i QGIS för att skapa urval, skapa symbolstilar, göra beräkningar, utföra analyser eller visualiseringar. En uppgift som kräver väldigt mycket jobb får sannolikt lägre prioritet då min tid för skrivande på bloggen är begränsad, men tveka inte att skicka in den så länge kriterierna ovan är uppfyllda.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: