Uppdatering av QGIS.se

Då har Svenska användarföreningen tagit ett steg till och äger nu formellt qgis.se. Sidorna är flyttade från GitHub till en ”hosting” tjänst.

För att hålla lite liv i sidan så är man nu intresserad av snygga och representativa kartprodukter skapade med QGIS som kan användas på hemsidan.

Har du sådana kartor som du vill dela med dig av så kan du skicka dessa (högupplösta jpg eller png) till styrelsen (kolla bara på http://qgis.se).

En annan nyhet som jag nämnt tidigare är att den tidigare e-postlistan snart försvinner, till förmån för en officiell ”OSGeo” mail-lista.

https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-se-user

Skärmbild_2017-02-26_08-53-00.png

Använd länken ovan och fyll i din epost och välj ett lösenord för att gå med i epostlistan. Det sista valet innebär att du kan välja att få mail till listan direkt (No) eller samlat i klump en gång per dag (Yes).

Skärmbild_2017-02-26_08-52-25.png

Om du loggar in på ditt konto så kan du göra fler inställningar kring ditt konto.

Alla som är medlemmar i listan kan sedan skicka mail till alla i listan. Innan ett mail sprids till medlemmar i listan så görs en kontroll att avsändaren är en registrerad medlem, så risken för ”spam” är ganska liten.

Även om man inte är med i listan så kan man ta del av det som skrivs där. Genom att kika i arkiverade meddelanden på adressen https://lists.osgeo.org/pipermail/qgis-se-user/. Nu är det inte speciellt lönt att göra det just nu då listan, senast jag kontrollerade, endast består av tre testinlägg.

Taggar:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: