Kartdagarna 2017

Årets kartdagar är över. Det var i mitt tycke en över lag väldigt bra konferens, men det kan bli bättre.

Om jag får lyfta fram några förbättringsområden så är det:

  1. Större utrymme för mässan. Det var lite trångt och svårt att ta sig fram ibland.
  2. Ett plenum föredrag med ett intressant ämne får inte slarvas bort för att presentationen går fortare än beräknat. Föröva!
  3. Bättre sållning och efterföljande stöd till föreläsare för att slippa teknikstrul. Alla föredrag är inte bra, men det borde gå att ställa lite krav på föreläsare så att framförandet inte blir problemet.

Konferensvärden Conventum i Örebro med själva anläggningen var väldigt bra! Att sedan köra bil i Örebro upplevde jag som en utmaning, men det är inte Kartdagarnas fel.

Till nästa år skulle jag vilja se fler och bättre föredrag som fokuserar på teknik och metoder, men kanske inte produkter i sig. Ett engelskt uttryck för det jag är ute efter är ”Use Case”. Polisen hade ett sådant föredrag i år, men jag skulle vilja veta mer om hur de gjorde, och inte bara vad de gjorde. Jag skulle även vilja se mer om öppen källkod och öppna data.

Nästa år ja. Det blir Linköping som står värd för Kartdagarna 2018. Mer detaljer kommer så småningom men med tanke på mängden deltagare så skulle jag gissa att det blir på http://konsertkongress.se/ som arrangemanget hålls, vi får se.

Se nu till att fundera på om just du eller din organisation/arbetsgivare har något som skulle passa som ett föredrag på Kartdagarna 2018. Se det även som ett marknadsföringstillfälle, men ta inte för lätt på uppgiften. Det är trots allt närmare 1’000 betalande deltagare som kommer att avgöra om det är ett bra eller dåligt föredrag. Om man skall hålla ett föredrag på runt 25 minuter så är det inte för mycket begärt att man lägger 25 minuter av förberedelsetiden på att föröva inför någon som kan lämna synpunkter på innehåll och framförande.

Innan det är dags för Kartdagar så är det dock QGIS Användarträff i Göteborg. Är du användare, eller bara nyfiken på öppen källkod och GIS så kan du kika in på http://qgis.se där du får all information om arrangemanget som genomförs i Göteborg den 25-26 April.

Annonser

Taggar:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: