QGIS 3 releasedatum!

Då finns det ett datum för när ”paketering” av QGIS 3.0 kommer att kunna påbörjas (finns angivet på qgis.org). Det blir den 23 Februari! Det innebär sannolikt att nedladdning av installationsfiler kan ske i början på vecka 9.

Vad innebär detta för dig och mig?

  1. Översättare behöver göra ett litet ”ryck” för att så mycket av gränssnittet som möjligt skall vara översatt vid release. (https://www.transifex.com/qgis)
  2. Utvecklare av plug-in behöver se över sina tillägg för att uppdatera de som skall finnas tillgängliga även för QGIS 3.
  3. Börja testa och sök efter buggar med omedelbar början nu! Snart är det försent för att dessa skall hinna åtgärdas innan release.
  4. Förbered dig på att det kommer att vara svårt att gå tillbaka till QGIS 2.18 när du väl börjat vänja dig vid alla nyheter i QGIS 3.

I den uppdaterade releaseplanen kan man också hitta att QGIS 3.2 LTR kommer att släppas den 26 oktober i och med version 3.2.4 (3.2 släpps 29 juni). Ni som planerar paketering och installation i produktionsmiljöer kan ju börja fundera på budgeteringen för detta redan nu.

Läs mer om QGIS RoadMap på https://qgis.org/en/site/getinvolved/development/roadmap.html?highlight=release

Annonser

Taggar:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: