FOSS4G 2018

I slutet på Augusti är det dags för den stora konferensen om Free and Open Source Software for Geospatial, eller FOSS4G. Den här gången i Dar es Salaam, Tanzania.

Du kan läsa allt om program och aktiviteter på https://2018.foss4g.org/

Konferensavgiften är $500 dollar, och då ingår en sedvanlig ”galamiddag”, men det finns även paket där boende också är inkluderat för upp till $1’200 med boende på femstjärnigt hotell.

Jag tror att man kommer att föra en allt livligare diskussion om det här med att inkludera sociala event i konferensavgiften, då detta inte bara är fördyrande, utan även kan vara ett hinder för organisationer och företag på grund av policyregler och liknande. Jag hade också uppskattat om man haft möjlighet att delta utan att behöva lägga ut pengar på ett event som sannolikt utgör en märkbar andel av konferenspriset. Det här är ett fenomen som inte är direkt ovanligt vid konferenser, och efter att exempelvis varit på ett antal Esri konferenser i San Diego så vet jag att det är inte lite pengar som läggs på denna typ av event. Nej, min åsikt är att bryt ut dessa event och gör dem frivilliga. Inte bara frivilliga att delta i, utan även frivilliga att betala för.

Enligt en prisjämförelsesajt på Internet så ligger de billigaste flygbiljetterna på runt 6’000 kr och då tar resan drygt 14 timmar. Skall man lägga på några dagar och kanske boka boendet själv så får man räkna med mellan 6 – 12’000 kr för vistelsen ( sex nätter 4-5 stjäror i närheten av konferensen).

Så om man skall åka och stanna några dagar extra så får man räkna med runt 20’000 kr. Sedan kan man säkert minska kostnader genom att välja billigare boende.

Själv så kommer jag inte att resa. Jag kan inte lägga så här mycket pengar på en hobby, hur roligt det än kan tänkas vara. Min sommar 2018 kommer dessutom att vara kort nog som den är, så jag får följa konferensen från hemmaplan. Det skall nog gå bra det också. Vi får se hur mycket som förmedlas ”live” och hur mycket som kommer att bli tillgängligt efteråt.

Notera att konferenspriset jag angivit är vid tidig registrering. Om du registrerar dig efter den 5. Juni så kan priset vara ett annat.

Annonser

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: