Betala för QGIS?

Om du har ekonomisk vinning av att använda QGIS så tycker jag att det är självklart att du skall stötta QGIS genom exempelvis ett sponsoravtal. Speciellt med tanke på att licenskostnader för kommersiella alternativ är i mitt tycke enorma.

Om du är privatanvändare så kan du också hjälpa till ekonomiskt i den mån du kan, och det är riktigt enkelt.

Sponsorskap börjar på högst rimliga €500 för bronsnivån, vilket inte ens räcker till en enda licens med kommersiellt GIS. Denna nivå är i mitt tycke en miniminivå för kommersiellt användande av QGIS. Men om man inte vill göra en årlig betalning så kan man alltid kontakta projektet (finance@qgis.org) och göra en större engångsdonation motsvarande kostnaden för en kommersiell GIS licens.

Tidigare var det i princip bara möjligt med engångsbetalningar via PayPal, men sedan en tid tillbaka så går det även att använda ”Stripe” för mindre direktbetalningar.

https://qgis.org/en/site/getinvolved/donations.html

Skärmklipp från 2018-08-08 12:06:11.png

Fördelen med Stripe jämfört med PayPal är att avgifterna för betalningarna är betydligt lägre för QGIS projektet, vilket gör att en större andel av framför allt ”mindre” betalningar når fram till projektet och gör nytta.

Du fyller i namn och e-post samt väljer en summa du vill bidra med. Som standard är €10 valt, men du kan öka denna summa upp till €250 om du vill.

Därefter är det bara att leta reda på ett bank- eller kreditkort och fylla i kortnummer, utgångsdatum samt CVC kod och skicka in formuläret.

Skärmbild från 2018-08-08 12-00-19.png

Om allt går vägen så kommer du att få ett kvitto via e-post och så småningom dyker ditt namn upp i listan över bidragsgivare (donors).

Jag har haft lite blandad framgång med Stripe så här långt, så bli inte förvånad om det kanske strular lite. Ha tålamod och försök några dagar senare. Om du inte får något kvitto på mail och om inga pengar dras från kontot efter några dagar, så har betalningen inte fungerat. Stripe är en ny funktion och kan behöva lite tid för att trimmas in mot server och olika typer av webbläsare och operativsystem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: