QGIS på Svenska

Boken är klar! Och den finns där böcker finns. På sidan här (till höger) så finns en länk till förlagets shop, men jämför gärna pris från olika källor. Det gör skillnad inte minst på frakten. (ISBN 9789177854807)bokomslag_gqis_på_svenska_2018

Så här långt så har jag hittat den på CDON/Adlibris, men flera lär dyka upp så fort de uppdaterar sina databaser.

http://cdon.se:81/bocker/klas-karlsson/qgis-pa-svenska-46082655

https://www.adlibris.com/se/sok?q=qgis+p%C3%A5+svenska

[EDIT] Boken finns nu hos såväl Akademibokhandeln (569 kr) och Bokus (437 kr), men CDON är fortfarande billigast (326 kr). Det är till och med billigare än vad du får betala i BoD-shoppen (349 kr). Det lönar sig med andra ord att jämföra priser!

Den skall släppas även som e-bok (ISBN 9789178517190), men exakt när den blir tillgänglig vet jag inte. Likaså skall det gå att köpa boken utanför Sverige, om man nu skulle vilja det.

På sikt skall det även vara möjligt att få tag på boken via bibliotek som elektronisk utlåning, om jag har förstått förlaget korrekt.

Om boken

Boken bygger på den förra och många delar är kvar, om än något uppdaterade. Den är dessutom anpassad för QGIS 3.4 och det innebär att en hel del är helt nytt. Det är mera luft på sidorna och innehållet har svällt till det dubbla (ca 220 sidor).

Det är fortfarande en bok i tre delar.

Del 1 är främst för nybörjare och för den som snabbt vill komma igång och jobba med ett enkelt projekt. Här får man handledning från början till slut.

Del 2 är en djupare genomgång av programmets inställningar samt projekt- och lageregenskaper, inklusive stilsättning och etiketter.

Del 3 är en introduktion till mera avancerad bearbetning och analys, men även principerna för plugin, python och modellbyggande. Vill du sedan gå djupare in på just bearbetning och analys så finns det andra böcker som är bättre för det (på engelska).

Boken trycks ”on demand” så det kan vara några extra dagars leveranstid, men den här gången så slipper man i alla fall frakt från USA.

Annonser

3 responses to “QGIS på Svenska”

 1. lenefischer says :

  Er bogen også i digital form ?

  Lene Fischer

  Lektor

 2. ijw000 says :

  Grattis till boksläpp! Ser fram emot att skaffa denna 🙂
  Trevlig helg!
  Mvh/Isa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: