Om Mig

SONY DSCMitt namn är Klas Karlsson och jag jobbar med geografisk information och system som hanterar geografisk information till stöd för olika verksamheter och i olika syften. Jag har hållit på med geosupport i snart 15 år och dessförinnan med drift och support av IT system. Professionellt så blir det mest Microsoft och Esri system (med inslag av FME och andra stödprogram) samt hårdvara som totalstationer, GNSS, storformatsskrivare samt diverse fordonsburna och stationära system, där inte minst fotogrammetri används för att skapa 3D miljöer att georeferera och mäta i.

Jag har även utbildat mig inom ”ledningssystemutveklings” -området, eller hur man ser till helheten (personal, organisation, arbetssätt/metod och teknik) när man skall utveckla IT-system till stöd för olika verksamheter och då framför allt ledning och uppföljning av dessa. I denna utbildning ingick kurser med allt från projektledning och organisationslära, till telekommunikation och modellering/simulering.

I denna blogg så samlar jag sådant som jag stöter på framför allt på fritiden, och som väcker mitt intresse. En del kanske jag kan använda i yrkeslivet, annat blir en intressant kuriositet. Genom att publicera det jag hittar, så kanske det kan hjälpa någon annan som har liknande intresse. Jag har märkt att genom bloggen så blir mitt arbete mer strukturerat och jag dokumenterar ju samtidigt det jag gör vilket gör det lättare att återvinna det jag gjort vid ett senare tillfälle.

Om du vill komma i kontakt med mig så skicka ett mail till: klaskarlsson(at)hotmail.com.

PGP: Klas Karlsson.pgp
Md5: Klas Karlsson.md5

Då jobb med bloggen och böcker med mera sker helt på fritiden så är det överbliven tid som får styra innehåll och omfattning.

Annonser

4 responses to “Om Mig”

  1. L G Spång says :

    Det var roligt att hitta hit! Ska nämna din sajt på min blog (gisverkstad.blogspot.com).

  2. Sören says :

    Fantastiskt mycket bra info på denna sajt! Tack Klas!

  3. Josef Boberg says :

    Fortsatt all Lycka till !

Trackbacks / Pingbacks

  1. Hur mår Geosupportsystem | Geosupportsystem - 29 juni, 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: